Volg ons op social media

tu-mekelpark-7
TU Mekelpark – Delft

In opdracht van Arcadis Nederland leverde B&S Natuursteen ruim 6000 m2 Zweeds Graniet keien. Deze zijn toegepast als hoogwaardige bestrating ten behoeve van de Esplanade op het terrein van de TU Delft. De keien zijn verwerkt binnen een starre constructie en werden voorzien van een cementgebonden voeg van het type V 1/10, fabrikant NDE GmbH. Hiermee is een nagenoeg onderhoudsvrije bestrating gerealiseerd.

Het materiaal betreft 100% herbruik van bestaande Zweeds Granietkeien welke werden bewerkt middels zagen. Deze bestrating is een prima voorbeeld van toepassing van hoogwaardige bestrating welke voldoet aan de huidige eisen op het gebied van duurzaamheid.

Aan weerszijden van de Esplanade zijn Aziatisch Hardsteen (Limestone) zitranden geplaatst. Het pakket natuursteen bevat naast de standaard elementen een groot aantal speciale hoek- en verloopstukken welke exact op maat werden geproduceerd en geleverd.

Tevens werden door ons Findlinge zwerfkeien geleverd welke overal op het terrein terug te vinden zijn. Het project is opgeleverd in 2009.

Het masterplan voor het ontwerp van dit project is van Mecanoo Architecten uit Delft.

Ontwerper: Mecanoo Architecten
Opdrachtgever: Arcadis Nederland