Volg ons op social media

kohnstammhof-1
Kohnstammhof – Amsterdam

Ballast Nedam Infra Noordwest B.V. is verantwoordelijk voor de inrichting van de buitenruimte. Het binnenterrein, gelegen tussen het Kohnstammhuis en Mauritsgebouw, is onderdeel van de Amstelcampus van de Hogeschool te Amsterdam.

Het parkeersouterrain werd voorzien van een betondek met daarop een hoogwaardige natuursteen bestrating bestaande uit gezaagde keien in gemengde kleurnuance.

Teneinde de benodigde gewichtsbesparing te creëren werd ons gevraagd een natuursteen kei te leveren met een minimale dikte. De keien zijn ca. 6cm hoog en hebben een gezaagde bovenzijde. Door de ontwerpers is gekozen voor een mix van 3 kleuren Europees Graniet. Deze natuursteen bestrating is voorzien van een onderhoudsvrije, cementgebonden voeg.

De leverantie van ca. 2700m2 gezaagde keien diende te gebeuren in een zeer korte uitvoeringsperiode van 3 weken. Doordat B&S Natuursteen de productie, logistiek en het transport volledig in eigen beheer uitvoert kon aan deze vraag worden voldaan. Het project werd gerealiseerd in oktober 2011.

Opdrachtgever: Ballast Nedam Infra Noordwest B.V.